Home De rattery   De rittens   Tekoop   Reserveren

Benieuwd hoe onze ratten bij ons leven?


De ratten en rittens wonen hier in heerlijke grote volières waar ze lekker kunnen spelen en vooral veel luieren! Ratten zijn nieuwsgierig en speels , uitdaging is erg belangrijk voor ze zodat ze zich niet gaan vervelen . De kooien hebben dus ook diverse hangmatjes , huisjes en loopmolens . De dames volière kan gedeeld worden in 3 kooien , de 2 bovenste wonen de jonge dames . Het onderste deel is voor de oudere dames .


De rittens

De zwangere vrouwtjes bevallen in een duna , deze kleine kooi is veilig en rustgevend voor de moeder en kinderen . Wanneer de oogjes open , dus tegen een leeftijd van 2 weken , gaan mama en de rittens naar een ferplast Jenny of een gabber jolly . Hier kunnen ze heerlijk spelen en ravotten . Met 4,5 weken zullen de kleintjes gescheiden worden . Moeder gaat weer terug binnen de groep en de mannen en vrouwen zullen hun eigen kooi krijgen.


Bodembedekking.

Als bodembedekking gebruiken wij ecobed . Ecobed is zeer geschikt voor ratten omdat het stofvrij . Het zijn stukjes karton en neemt alles zeer goed op . Ook is het voor de ratten zelf erg fijn om op te lopen en heerlijke nestjes mee te maken.


Voer.

Rattery tiqila voert een mix van versele laga rat crispy en HippoStar Kruidenmuesli Select zonder haver . Dit voer vinden ze heerlijk en gaat helemaal op . Naast het basis voer krijgen ze minimaal 2x per week verschillende groente en fruit .


Onze ratten kamer?

Regelmatig krijg ik de vraag of reserveerders onze ratten kunnen berkijken.                

In het verleden was dat wel het geval,helaas hebben wij moeten besluiten dit niet meer te doen. Voor de veiligheid van onze ratten maar ook voor de ratten van reserveerders. Ziektes en virussen worden helaas snel overgegeven en dat willen wij voorkomen!